Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi ajándékcsomagot kaptak a honvédségi nyugdíjasok

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: MH BHD |  2019. december 20. 8:39

Idén is ajándékcsomagok összeállításával, valamint karácsonyi műsor megszervezésével tette meghitté az ünnepi készülődést a budapesti honvédségi nyugdíjasok részére a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány együttműködve az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral, a Budapesti Nyugállományúak Klubjával, valamint Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével. A csomagokat december 17-én, kedden adták át a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban.

1596073982

Az alapítvány 1993 óta tartós, alapvető élelmiszerekből és gyógyhatású készítményekből álló ajándékcsomagok összeállításával könnyíti a látókörében lévő, rászoruló honvédségi nyugdíjasok, özvegyek és árvák családjainak felkészülését az ünnepekre.

A résztvevőket Sándor András alezredes, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte, aki megköszönte az alapítvány egész éves munkáját, valamint a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában nyújtott segítséget, majd röviden ismertette a kuratórium munkáját.

1596073982

Az alezredes emlékeztetett: az alapítványt 1993 októberében Kelemen István vezérőrnagy alapította azzal a céllal, hogy támogassák a Budapest területén élő rászoruló, nehéz élethelyzetben élő nyugállományú tiszteket, tiszthelyetteseket, polgári alkalmazottakat, valamint erősítsék a bajtársi közösségeket. „Azóta zajlik ez az ajándékcsomag akció, ebben az évben 92 darab ajándékcsomaggal kedveskedünk a fővárosi, illetve az agglomerációban élő katonanyugdíjasoknak.

Akik egészségügyi állapotuk miatt személyesen nem tudták átvenni a csomagot, azok részére az alapítvány – egyik kuratóriumi tagunk, a 85 éves Pataki József nyá. alezredes segítségével – eljuttatta azokat" – mondta az alezredes, hozzátéve:  a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány tevékenysége 2014-ben kiegészült az – otthonában vagy intézetben – állandó gondozásra szoruló, az Alapítvány gondoskodási körébe tartozó személyek életminőségének, a krónikus betegellátásukat végző intézet ápolási feltételeinek javításával. „Ennek az akciónak a keretében, mint minden évben a Honvéd kórház krónikus osztályain ápolásban részesültek részére egy mikulásünnepség keretében – ajándékcsomagokat állítottunk össze és adtunk át" – fűzte hozzá.

1596073983