Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katasztrófa-egészségügyi fejlesztés kezdődik a Honvédkórházban

Szöveg: honvedelem.hu / honvedkorhaz.hu |  2016. november 29. 14:57

Elindult a Széchenyi 2020 program részeként elnyert KEHOP-1.6.0-15-2016-00006 kódszámú Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése felhívás keretében megvalósítandó, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ katasztrófa-egészségügyi képességének fejlesztése című projekt. A projekt 715,8 millió forint támogatásból valósul meg.

Az MH Egészségügyi Központ a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer részeként, az országos katasztrófavédelmi rendszeren keresztül részt vesz a honvédelmi ágazat katasztrófa-egészségügyi tevékenységének irányításában és működtetésében.

A projekt az országos katasztrófavédelmi feladatok egészségügyi közreműködő csoportjai közül az Orvosi Ellátó Csoport, a Mobil Orvoscsoport, az Oltócsoport és a Sugár-egészségügyi Laboratórium képességeinek fejlesztésére irányul. A fejlesztés során katasztrófa-egészségügyi konténerrendszer és egészségügyi-mentesítő sátorrendszer, oltóbusz és a használatukat kiegészítő egészségügyi szakanyagok beszerzése történik.
A fejlesztés, melynek eredményeképpen a katasztrófavédelmi feladatok során használt egészségügyi kapacitás bővül, nem csupán az országos katasztrófavédelmi rendszer képesség minőségi fejlődését segíti elő, de hozzájárul a lakosság biztonságát növelő magasabb minőségű katasztrófavédelemi tevékenységhez is.

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával megvalósuló projekt várható befejezése 2018. február 15.

1596023808

Fotó: Dévényi Veronika