Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katasztrófavédelmi feladatokra készültek

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2018. október 9. 9:24

Katasztrófavédelmi feladatok végrehajtására történő felkészítést és tűzoltási gyakorlatot tartott a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred a napokban.

1599194305
A foglalkozás egy imitált közúti balesettel kezdődött, ahol az egészségügyi csoport és a laktanyavédelmi raj a sebesültellátást és a veszélyes anyagok kezelését is bemutatta. A dinamikus bemutatót követően a résztvevők egy úgynevezett tálcatűz-oltás során ellenőrzött körülmények között gyakorolták be a porral oltó készülékek használatát. A katasztrófavédelmi gyakorlat megszervezésében a székesfehérvári tűzoltók nyújtottak segítséget a katonáknak. 

1599194305
Az ezred számos alkalommal vett részt az országot sújtó természeti katasztrófák elhárításában. Mind a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerbe tartozó munkacsoportokkal, mind technikai eszközökkel segítette a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem munkáját. A rendszeres kiképzés elengedhetetlen ahhoz, hogy az állomány egy esetleges katasztrófahelyzetben szakszerűen helyt tudjon állni. A hirtelen bekövetkező baleseteknél kizárólag az előzetesen begyakorolt cselekvéssor segít a megfelelő helyzetkezelésben, ezért is fontos, hogy mindenki jól ismerje a rendelkezésre álló eszközök szakszerű használatát, és képes legyen kezelni a váratlan helyzeteket.

A katasztrófavédelmi gyakorlat célja a személyi állomány felkészítése egy esetleges tűzesetre, továbbá az ezred és a tűzoltóság közötti együttműködés fejlesztése volt.

1599194306
Fotó: a szerző felvételei