Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vadászpilóták a Balaton partján

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. október 9. 8:03

A légierő a közelmúltban jelentős haditechnikai fejlesztésen ment keresztül és a folyamat még nem állt meg – mondta Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke október 6-án, a Balatonakarattyán rendezett VI. Vadászpilóta Találkozón.

Sáfár Albert dandártábornok rövid köszöntőjében kiemelte: a közelmúlt haditechnikai fejlesztései révén a légierő haderőnem a figyelem középpontjába került.

1599194303

Mint megjegyezte: „van vas", és a folyamat a jövőben tovább folytatódik. A találkozóval kapcsolatban úgy fogalmazott: nagy öröm számára, hogy a vadászpilóták generációi évről évre ilyen formában is tartják egymással a kapcsolatot.

1599194303

A VI. Vadászpilóta Találkozó résztvevői a rendezvény keretében megemlékeztek a magyar légierő századik és a Magyar Honvédség százhetvenedik születésnapjáról is. Előbbi évforduló alkalmából a meghívottak kiállítást is megtekinthettek a hazai légierő eddigi történelméről.

1599194303

A találkozó résztvevői néma főhajtással emlékeztek az idén elhunyt dr. Magyari Béla nyugállományú ezredesre, vadászpilótára és kiképzett űrhajósra. A kötetlen beszélgetéssel záródó találkozón a hagyományoknak megfelelően ismét meggyújtották a múlt és a jelen generációit összekötő gyertyát.

1599194303

Fotó: a szerző felvételei