Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap a Bakonyban

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy |  2018. október 9. 7:15

A „Bátor Harcos 2018” elnevezésű gyakorlaton részt vevő katonák hozzátartozóinak rendeztek családi napot október elején a bakonyi táborban.

1599194301
A katonák és családtagjaik nagy örömére szervezte meg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár a mostani családi napot. A családtagok megtekinthették az „elhelyezési körleteket", azaz bemehettek a sátrakba és ezzel egy kis időre bepillantást nyertek a katonák tábori körülmények közti életkörülményeibe.

Közel kétszáz családtag érkezett a bakonyi táborba, hogy a gyakorlaton részt vevő családtagjukkal személyesen is találkozhassanak. Az egyébként is mozgalmas táborban most még többen tartózkodtak, és mindenfelé civil ruhás emberek tették színesebbé a környezetet.

1599194301
A kisebb gyerekekkel érkezőket hosszabb időre lekötötte a statikus bemutató is, ahol mindenki megtekinthette azokat az alakulatnál rendszeresített technikai eszközöket, amelyek a mostani gyakorlaton is fő szerepet kapnak.

A „Bátor Harcos 2018" gyakorlatba bevont katonák szeptember eleje óta távol vannak szeretteiktől, hogy a NATO-ellenőrök előtt bizonyítsák önmaguknak is, hogy „harckészek". A családokkal töltött idő után a katonák visszatértek a feladataikhoz és megkezdték az éleslövészetekre való felkészülést.

1599194301
Fotó: Somogyi András törzsőrmester