Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonaárvák karácsonyát tették szebbé a győri és a veszprémi honvédek

Szöveg: Belecz István zászlós |  2017. december 23. 16:18

Anna 9, Betti 14, Laci 13, Gréta 8 éves, Richárd 5 hónapos. Gyámjuk Zsanett.  E nehéz helyzetben élő családért fogtak össze a győri és a veszprémi katonák.

1596042708

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, az MH. 54. Veszprém Radarezred, az MH Katonai Igazgatási Központ Nyilvántartó Parancsnokság 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (MH KIKNYP 8. KIÉI) katonái, valamint a Honvédszakszervezet (Hosz) és azon belül is az Arrabona Alapszervezet tagjai az elmúlt hetekben nyújtottak segítséget néhai Pál György nyugállományú százados árvái számára.

Pál György – aki 2015. 11. 29-én hunyt el – korábban az MH 54. Veszprém Radarezred katonája volt. Gyermekeiről jelenleg Varga Zsanett gondoskodik, aki mellettük még három saját gyermekét és édesanyját is ellátja. A család nehéz helyzetben él Győrben, egy albérletben. A megélhetési költségek, valamint a gyermekek taníttatási költségei tetemesek, ezért a karácsonyi ajándékozás általában nagyon szerény. 

1596042709

A Hosz Arrabona Alapszervezete, katonai szervezetek azonban gyűjtést szerveztek számukra. Az összefogás eredményeként a gyerekek december 19-én meglátogatták a Mikulás-házat Nagykarácsonyban, ahol személyesen a Mikulás fogadta őket és természetesen az ajándék sem maradt el.

1596042709
Másnap pedig számos karácsonyi ajándékot kaptak. 

A katonák önzetlen felajánlásaiból játékok, ruhaneműk, könyv, tartós élelmiszer, édesség, műszaki cikk, szánkó és közel százezer forintnak megfelelő étkezési utalvány gyűlt össze, valamint az MH KIKNYP 8. KIÉI munkatársai egyszeri ötvenezer forintos segélyben is részesítették az árvákat.

Az ajándékokat Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő adta át.

Azonban volt még egy meglepetés: a HOSZ Arrabona Alapszervezet vezetőjének közbenjárására a győri önkormányzat felajánlotta, hogy segítséget nyújt Varga Zsanett  egy pályázat kitöltésében, amellyel szociális bérlakásra pályázhat az önkormányzatnál.

Ezen kívül tájékoztatták, hogy további egyszeri szociális segélyben részesíthetik a családot.

1596042709

Fotó: Németh Nándor