Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai igazgatási szaktanfolyam kezdődött

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2014. augusztus 27. 17:04

Első alkalommal szerveztek katonai igazgatási szaktanfolyamot a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél ilyen típusú feladatokkal foglalkozó munkatársak részére. A tanfolyam augusztus 25-én kezdődött az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) budapesti objektumában.

Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka a tanfolyamot megnyitva elmondta: a katonai igazgatási szakma 2004 óta folyamatosan veszített súlyából; a szervezeti változások következtében a szakbeosztások megszűntek és egyre kevesebb ember hajtotta végre a szakterülettel kapcsolatos tevékenységeket.

1595977577

Kiemelte: hogy az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztése miatt a katonai igazgatási szakterület mára ismét a középpontba került és a jövőben egyre több katonai igazgatási beosztást hoznak létre a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél.

A tíz napig tartó tanfolyamot a parancsnokság Katonai Igazgatási Osztálya szervezte; a kurzus célja, hogy a résztvevők megfelelő képzést kapjanak és jártasságot szerezzenek a katonai igazgatási szaktevékenységgel kapcsolatos feladatok szervezésében, megismerjék a hadkiegészítési-, toborzó- és érdekvédelmi, valamint az önkéntes tartalékos állománnyal kapcsolatos feladatokat, tevékenységeket.

1595977577

Mák András őrnagy, katonai igazgatási osztályvezető elmondta: novemberben újra szerveznek hasonló tanfolyamot és a tervek szerint a jövőben évente két alkalommal lesz lehetőség katonai igazgatási szaktanfolyam indítására.

A kurzus sikeres elvégzése után a résztvevők oklevelet kapnak.

1595977577


Fotó: a szerző felvételei