Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai járművek – 2064-ben

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. március 10. 17:29

Vajon milyenek lesznek a katonai járművek ötven év múlva? Erre a kérdésre kell a képek nyelvén válaszolniuk azoknak a gyerekeknek, akik részt szeretnének venni a Magyar Honvédség és az Alba Volán Zrt. közös pályázatán. A győztes az egész osztályát magával viheti az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra, ahol testközelből nézhetik meg a jelen legmodernebb vadászgépeit, a Gripeneket.

1595968266
Vargha Tamás: „a győztes és osztálya megnézheti a Gripen vadászgépeket"

A pályázat részleteivel kapcsolatos március 10-ei, hétfői sajtótájékoztatón Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: arra szeretnék sarkallni a székesfehérvári gyerekeket, hogy miután látták a múlt, illetve a jelenkor katonai járműveit, próbálják meg megálmodni az ötven évvel későbbi állapotokat.

Németh Tamás, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója tájékoztatójában kitért egyebek mellett arra is, hogy a különleges téma mellett a legjobb rajzok megjelenítése is rendhagyó lesz.
„A rajzokat digitalizált formában fogjuk kinyomtatni, és tavasztól az utazóközönség a buszok belsejében, afféle mozgó kiállításként láthatja majd a fantázia kreálta katonai járműveket" – mondta a vezérigazgató. Hozzátette: tizenegy kategóriában díjazzák majd a beérkezett pályamunkákat.

1595968267
Németh Tamás vezérigazgató (jobbra): a rajzokat digitalizálják, kinyomtatják és a buszok belsejében állítják ki

A sajtótájékoztató végén Vargha Tamás és Németh Tamás kipróbálta a múlt és a jelen egyik népszerű páncélozott szállító harcjárművét, a BTR-80-ast.

A pályázatokat postán vagy személyesen, az Alba Volán Zrt.-hez kell eljuttatni (8000, Székesfehérvár, Börgöndi út 14.), március 22-éig. A szervezők kérik, hogy a pályázatok hátoldalán mindenki tüntesse fel a készítő nevét, életkorát, az intézmény nevét, a felkészítő pedagógus és szülő nevét, illetve telefonos elérhetőségét.

Fotó: a szerző és illusztráció