Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák két keréken – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. július 13. 16:46

A motorozásért rajongó katonák országos összefogásának megteremtésén fáradozik a Szentesi Huszárok túramotoros szakosztálya. Hasonló céllal alakult a Katona Motoros Sportegyesület is. 

1596016583
A két szervezet kapcsolata baráti, idén közösen rendeznek egy motoros találkozót augusztus elején, Szentesen.

Országos motoros amatőr ügyességi versenyt szerveznek augusztus 6-án a Szentesi Huszárok. A Honvéd Rákóczi Sportegyesület keretében működő túramotoros szakosztályt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél szolgáló tizenöt katona alapította.

– Fekete István önkéntes műveleti tartalékos százados vetette fel 2013-ban, hogy össze kellene fogniuk a helyőrség motorosainak. Az ezred kiképzési főnökségén töltötte akkor kéthónapos katonai szolgálatát, s felfigyelt arra, hogy milyen sok kollégánk jár dolgozni motorkerékpárral. Szerveztünk egy beszélgetést az érintettekkel, és tizenöten ott helyben meg is alapítottuk a motoros klubunkat. Működésünk jogi alapjait a Honvéd Rákóczi SE segítségével sikerült megteremtenünk: létrehozták a túramotoros szakosztályt. Az egyesület alapszabályának módosítását 2014 első negyedévében jegyezte be a Csongrád Megyei Bíróság. Ahhoz viszont, hogy a motorosok körében ismert és elismert csapattá váljunk, a motoros klubok valamelyik közösségéhez is csatlakoznunk kellett. Ehhez a Csongrád és Békés megyék motorosainak tevékenységében aktívan részt vevő Albatrosz MC tagjaitól kaptunk ajánlást, akik meghívtak minket az akkor épp soron következő kistérségi gyűlésre.

További részletek a Magyar Honvéd magazin július 15-én, pénteken megjelenő számában.