Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás Infotér

2019. október 16. 14:57

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program egyik fontos eleme, hogy a Magyar Honvédség a kibertérben is megfelelően tudjon reagálni az esetleges fenyegetésekre – hangzott el az Infotér elnevezésű konferencián Balatonfüreden, október 16-án.

1596070352

Honvédelem és haderőfejlesztés címmel tartott előadást Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára az Infotér konferencián, szerdán. Az államtitkár összefoglalta az érdeklődők számára a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program legfontosabb elemeit. Elhangzott: a kormány – és ezen belül a Honvédelmi Minisztérium – célja, hogy a haderő szavatolni tudja az ország, és a lakosság biztonságát. Ennek érdekében a Magyar Honvédség – a programnak köszönhetően – a térség legmodernebb, meghatározó haderejévé válik majd.

A folyamatban lévő, és a jövőben megvalósuló haditechnikai eszközök beszerzése mellett – hangsúlyozta Szabó István – a program lényeges eleme a katona, az ember. Természetesen nem csupán a digitális katona program miatt, hanem a honvédek illetménybeli elismertsége és megfelelő szolgálat ellátási körülményei megteremtése okán is.

1596070353

Mint ahogyan az a Katonai Filmstúdió készítette kisfilmből is kiderült, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fontos alkotóeleme az Önkéntes Tartalékos Rendszer is. Szabó István kiemelte: jelenleg már közel 8000 tartalékossal rendelkezik a haderő.

 Előadása végén az államtitkár felvázolta mindazokat a lépéseket, amelyet a tárca a hadsereg kibervédelmi képességének fejlesztése érdekében tesz.

Az Infotér konferencia résztvevő statikus bemutatón tekinthették meg a haderőben rendszeresített kézifegyvereket és önvédelmi felszereléseket.

1596070353