Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonasportolók honvédesküje zengte be a szentendrei laktanyát

Szöveg: Faragó Fanny | Fotó: Rácz Tünde |  2020. július 10. 14:18

Öthetes alapkiképzésük záró momentumaként tettek ünnepélyes keretek között honvédesküt a Magyar Honvédség Sportszázadának katonái július 10-én, délelőtt Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia alakulóterén.

1596082111

Összesen huszonhárom sportoló sajátította el öthetes alapkiképzése során azokat a katonai ismereteket, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy élsportolói karrierjük mellett vagy utána a Magyar Honvédségnél szolgálhassanak. Ünnepélyes eskütételükön Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntötte a katonasportolókat. „Büszkén állok itt, és az idősebb bajtársak meghatottságával nézek a frissen esküt tett katonákra. Nagyon erősek, kemények, nemesek és szentek az eskü szavai, gondolatai, ennek megfelelően kell élnünk katonaként, állampolgárként, valamint sportolóként is" – fogalmazott beszédében a dandártábornok. A parancsnok hangsúlyozta: fontos, hogy az olimpiákon, a világbajnokságokon és az Európa-bajnokságokon is az emberségesség és a fegyelem határozza meg teljesítményüket. „Kívánom, hogy még nagyon sokszor hallhassák a magyar himnuszt a dobogó tetején állva" – zárta beszédét a tábornok.

1596082111

A történelmi zászlók bevonulását és a díszes megnyitót követően a katonasportolók honvédesküje zengte be a Görgey Artúr laktanyát. Az ünnepség végén elismerésben részesültek azok a katonák, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak alapkiképzésük során. Emellett a kiképzőtisztek és altisztek munkáját is elismerte az alakulat vezetése.

Krizsán Szabolcs főhadnagy, az MH Sportszázad századparancsnoka érdeklődésünkre elárulta: felkészítésük során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a katonasportolók és keményen megdolgoztak azért, hogy ma itt állhassanak. „Az eskütétel az elmúlt öt hét igazán ünnepélyes mozzanata volt. Azt javasoltam a bajtársaimnak, hogy élvezzék ki minden pillanatát, mert erre örökre emlékezni fognak" – fogalmazott a főhadnagy.

GALÉRIA

Címkékeskü