Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonazenétől lesz hangos Debrecen

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. augusztus 4. 10:58

Látványos zenés felvonulások, térzenék, koncertek, alaki bemutatók és sok más színes program várja az érdeklődőket a huszadik Debreceni Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválon augusztus 9-11. között.

1599191234
Sárosi Péter százados, az MH Központi Zenekar zenekarvezetője érdeklődésünkre elmondta: a debreceni Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál 1974-ben indult útjára, és azóta a kétévente megrendezett eseményen elismert hazai és külföldi zenekarok, karmesterek mutatják be tudásukat Debrecen több pontján és a Főnix Csarnokban.

„Idén öt külföldi – Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Olaszország és Szlovákia – és három hazai – a Magyar Honvédség Központi Zenekara, Szolnok és a házigazda Debrecen Helyőrségi Zenekara – képviselteti magát" – ismertette a fellépő együtteseket a százados. Elmondta: a fesztivál célja a Magyar Honvédség népszerűsítése. „A katonazenén keresztül szeretnénk népszerűsíteni a honvédelmi kultúrát és hagyományokat" – hangsúlyozta a zenekarvezető. Megtudtuk: a fesztivál leglátványosabb műsorára augusztus 11-én, szombaton, a Főnix Csarnokban kerül sor, amikor is Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmesterének vezénylésével gyepshow-val egybekötött összevont koncertet láthatnak és hallhatnak az érdeklődők.

1599191235
A zenekarok mellett a Honvéd Együttes Táncszínházának (a Magyar Nemzeti Táncegyüttesnek) folklórműsorai színesítik a háromnapos fesztivált.

A rendezvény – amely a „170 éves a Magyar Honvédség" rendezvénysorozat kiemelt eseménye – ingyenesen látogatható. Bővebb információk elérhetők a 170.honvedseg.hu oldalon.

Fotó: archív