Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KEMPP: indul a hatodik évad!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2015. március 8. 12:08

A nemzetiszín lobogó felvonásával, március 7-én útjára indult a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP) hatodik évada. Az emlékpark vezetősége a hagyományos programok mellett néhány újdonságot is kínál – és legalább 65 000 vendéget vár 2015-ben a folyamatosan szépülő és bővülő nemzeti emlékhelyre.

1595988973

Az évadnyitó ünnepségen dr. Görög István nyugállományú ezredes, az emlékpark ügyvezetője köszöntőjében kiemelte: a KEMMP az elmúlt öt év alatt széles körű társadalmi összefogással nyerte el mai formáját, illetve programkínálatát. Hangsúlyozta: nagy felelősség szolgálni egy olyan nemes ügyet, mint a haza védelme és a honvédelmi ismeretek terjesztése – a park ugyanis mindkét területből aktívan kiveszi a részét. Hozzátette: az idén nem csupán a múlt, hanem a jelen katonáinak életét és munkakörülményeit is be kívánják mutatni az idelátogatóknak. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy 2015-ben folytatódik többek között az ifjúság honvédelmi nevelését célzó, A Hazafiság Iskolája elnevezésű program, miként a két világégés eseményeiről is hiteles képet kapnak majd azok, akik ellátogatnak Pákozdra.

1595988973

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere – egyben a Honvédség és Társadalom Baráti Kör helyi szervezetének elnöke – beszédében úgy fogalmazott: ezen a helyen úgy érezheti jól magát a látogató, hogy közben „értéket is kap". A polgármester felhívta az ünnepségen részt vevők figyelmét arra, hogy ha „nincs a hős elődök áldozata, akkor ma nem ünnepelhetnénk ilyen nyugodtan a hatodik évad kezdetét."

1595988974

„Külön szeretném megköszönni a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium segítségét, mert a nehéz időkben lehetővé tették a KEMMP működését – és természetesen ma is aktívan járulnak hozzá ahhoz" – húzta alá a polgármester.

Az ünnepségen Nemzeti Emlékhelyért emlékérmet adtak át azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik kiemelkedő segítséget nyújtottak az emlékparknak.

1595988974

Fotók: a szerző felvételei