Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kép és hang

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. augusztus 6. 12:22

A VI. Emlékparki Nyár elnevezésű rendezvénysorozat fotókiállítással és katonazenekari koncerttel ért véget Pákozdon, a Katonai Emlékparkban, augusztus 3-án.

Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter, képszerkesztő – egykori kollégánk – idén éppen ötvenedik esztendeje követi nyomon fényképezőgépével a haderő mindennapjait. „Ötven év – ötven fotó" című kiállítása stílusosan ötven képen keresztül mutatja be az alkotó munkáját, hitvallását.

1599191258

„Számomra a technikán túl mindig az ember volt a legérdekesebb. A képekhez egyébként kis történetek is tartoznak, szívesen mesélek bárkinek" – mondta a kiállítás ünnepélyes megnyitóján az alkotó.
1599191258

A tárlatot megnyitó Galló István nyugállományú ezredes, a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület elnöke szerint Kiséri-Nagy Ferenc munkáiból világosan látszik: ő nem csupán fotóriporter, de fotóművész is.

Görög István nyugállományú ezredes, az emlékpark ügyvezetője az Emlékparki Nyár programsorozatot összefoglalva kiemelte: akik részt vettek az idei évi programokon, azok a művészet számos válfajával találkozhattak. Előre vetítette, hogy a szeptemberi Honvédfesztivál – tekintettel a Magyar Honvédség 170. születésnapjára – minden eddiginél nagyobb szabású lesz.

1599191258

Az idei emlékparki nyár a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar koncertjével zárult.

Fotó: a szerző felvételei