Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kerékpártúra a mohácsi csata hőseiért

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 9. 19:33

A mohácsi csata 490. évfordulója alkalmából a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Duna-Dráva Nemzeti Park, illetve a Honvéd Kulturális Egyesület ötnapos kerékpáros zarándoklatot szervez Érdről a mohácsi Történelmi Emlékhelyre, augusztus 23-27 között.

Az út során a résztvevők felkeresik azokat az emléktáblákat, amelyeket 1926-1928 között a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kezdeményezésére állítottak azok a települések, ahol II. Lajos serege táborozott.

A zarándoklat során a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum egy teherautóval segíti a csomagok szállítását, emellett Dunaújvárosban, Pakson, Szekszárdon és Bátán az önkormányzat sátorhelyet, és tisztálkodási lehetőséget biztosít a résztvevőknek.

Az út nagy részét árvízvédelmi töltésen, majd murvás úton teszik meg a résztvevők. A túrázóknak gondoskodniuk kell alkalmas kerékpárról, sátorról és a saját ellátásukról. Bátát leszámítva, ahol a résztvevőket egy pörkölt vacsorára látják vendégül.

Az augusztus 27-én 17 órakor kezdődő központi megemlékezésen dr. Simicskó István honvédelmi miniszter emlékbeszédet mond és köszönti a kerékpáros zarándoklat résztvevőit.

Bővebb felvilágosítás a [email protected] e-mail címen, illetve a +36304332624 telefonszámon kérhető. A szervezők ide várják az érdeklődők jelentkezését is.