Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két szervezet közös cél

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. szeptember 28. 19:33

A szerződéses és önkéntes tartalékos állomány feltöltésének elősegítése, a katonai toborzás támogatása, valamint a honvédelmi nevelés érdekében kötött együttműködési megállapodást az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP), illetve a Monostori Erőd Nonprofit Kft. szeptember 22-én, kedden, Komáromban.

1596001529

A megállapodást Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka és Vizeli Csaba, a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezetője írták alá. A két szervezet együttműködésének tető alá hozásában nagy szerepe volt Papp Szilvia őrnagynak, az MH HKNYP tatabányai irodavezetőjének is, aki szintén részt vett a jeles eseményen.

A közös tevékenység legfőbb célja a honvédelem, a szerződéses és az önkéntes műveleti tartalékos szolgálat népszerűsítése a komáromi erőd látogatói körében, valamint a két fél közötti kapcsolat kiépítése, intézményesítése. Az MH HKNYP és az erőd közös munkája kölcsönös előnyöket eredményezhet mindkét fél számára, ilyen területek például a közös rendezvények szervezése, a projektek kidolgozása, a hadtörténelem és a kultúra ápolása.

1596001529

Vanyur Tibor ezredes elmondta: a komáromi erőd, maga a hadtörténelem, az MH HKNYP széles feladatköréből adódóan pedig lefedi mindazokat a tevékenységeket, amelyekkel népszerűsíti a honvédelmet. Ezek során ráirányítja a fiatalok érdeklődését a honvédelem fontosságára. Feladatkörébe tartozik a katonai toborzás, a nyugállományú katonákról és egykori honvédségi dolgozókról történő gondoskodás, és a hadisírgondozás is. Hangsúlyozta: ezen tevékenységek segítése a Monostori Erőd adta lehetőségek és új közös célok elérése érdekében döntöttek úgy, hogy együttműködési megállapodást kötnek.

1596001529

A hivatalos program után a Monostori Erőd munkatársa rövid, hadtörténelmi ismeretekkel bővített előadással kísérve körbevezette a vendégeket az erődben.

1596001530

Fotó: a szerző felvételei