Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kézigránátot találtak a benzinkút mellett

Szöveg: Szűcs László |  2015. június 24. 10:10

A 25. héten, azaz június 15-21. között 52 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 18 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1294 bejelentést kaptak.

Június 15-én Nagykanizsára vonultak ki a tűzszerészek, mivel az M7-es autópálya egyik benzinkútja mellett egy második világháborús robbanószerkezetet találtak. Az RG-42-es típusú kézigránátot a Kelemen Ferenc főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a helyszínről és a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

Június 16-án a Komárom-Esztergom megyei Dágon akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Széchenyi úton egy SD-1-es típusú bomba került elő a földből. A második világháborús robbanószerkezetet a Debrődi Péter százados vezette járőr a közelben kijelölt robbantási területen semmisítette meg.

Dág után Tatán kellett egy sürgős bejelentés helyszínére kivonulnia a Debrődi Péter százados vezette járőrnek. Az Erzsébet királyné téren, földmunkák közben egy AO-8 M6 típusú bombát találtak, amit a tűzszerészek a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítettek.

Címkéktűzszerész