Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzés teljes gőzzel

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2012. szeptember 23. 16:16

Közel ötszáz különböző korú, nemű és rendfokozatú katona vesz részt valamilyen kiképzési vagy képzési formában az MH Altiszti Akadémián.

A tiszti, altiszti és szerződéses közkatonai állománykategórián túl tiszt- és altisztjelöltek vesznek részt az alapkiképzések valamennyi formájában (14 hetes és 6 hetes), altiszti és zászlósi alaptanfolyamok, nyelvtanfolyamok zajlanak teljes gőzzel, egymással párhuzamosan.

1595941896

A Görgey-laktanya kapuin belül magas „fordulatszámon" pörögnek a mindennapok. Kongó padokat, kihalt alaki gyakorló pályát nem lehet találni kora reggeltől késő estig: legrégebben az altisztjelöltek „laknak" a laktanyában, kiképzésük négy hete tart, és a jövő héten már az első ciklus végi vizsgákhoz érkeznek. A tisztjelöltek kiképzésük harmadik hetében járnak, ők ezen a héten ismerkedtek meg többek között az akadálypálya elemeivel, ezek leküzdésének módjaival.

A szerződéses közkatonai állomány katonái még csak alig két hete vonultak be, de már ők is magabiztosan mozognak az alakulótéren, és megismerkedtek többek között a harcászat, a műszaki ismeretek és a tereptan elméleti alapjaival.

Fotó: A szerző felvétele