Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kínai delegáció a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2018. május 29. 14:46

Tanulmányút keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar vendége volt a kínai Népi Felszabadító Fegyveres Erők Nemzetvédelmi Egyetem Hadászati Tanfolyam huszonöt fős delegációja május 23-án.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2018/05/28/kinai-delegacio-a-hadtudomanyi-es-honvedtisztkepzo-karon
1599187663
A Wang Shu vezérőrnagy által vezetett delegáció megismerkedett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozásának körülményeivel, működési sajátosságaival, valamint részletes betekintést nyerhetett a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyó tisztképzésbe. A kínai vendégek általános tájékoztatást kaptak a tisztképzés szintjeiről, a tudományos tevékenység jellegéről, valamint a katonai felsővezető szakirányú továbbképzés főbb tartalmi elemeiről.

A delegáció tagjai bepillanthattak a katonai vezetői, a katonai logisztikai, valamint a katonai üzemeltetői szakok képzési és kimeneti követelményeibe, valamint párbeszédet folytattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen megvalósuló és a hivatásrendek tevékenységét szervesen összekötő átfogó megközelítésről, az ebből fakadó hosszú távú szakmai előnyökről. Látogatásuk zárásaként a kínai delegáció tárlatvezetés keretében ismerkedett meg a Ludovika Főépület gazdag történelmével, valamint a nemrég átadott Ludovika Egyetemi Campussal.

1599187664