Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kitartás és elhivatottság – egészségügyi dolgozók napja

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. július 3. 18:32

Semmelweis Ignác születésnapját 1992 óta ünneplik az egészségügyi szakdolgozók napjaként. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepi állománygyűlést a honvéd-egészségügyben szolgálatot teljesítő katonáknak és polgári alkalmazottaknak.

1595996775

Az MH Egészségügyi Központban június 30-án megtartott állománygyűlésen felolvasták Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök közös köszöntő levelét, amelyben köszönetet mondtak a honvéd-egészségügy minden katonájának és közalkalmazottjának a felelősségteljes, eredményes munkáért. Levelükben kiemelték: „a honvéd egészségügy különleges szolgálat. Különleges a megbízatás, a vele járó nehézség, a megoldáshoz vezető út, a siker, vagy sajnos néha a kudarc érzése. Semmelweis Ignác munkássága is azt bizonyítja, hogy ezen a szakterületen nem elég megfelelőnek lenni, hanem alázattal, a tudásuk legjavát nyújtva kell segíteni a betegeket, a rászorulókat."

1595996775

Dr. Mátyus Mária ezredes, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Védelem-egészségügyi Laboratóriumi Intézet intézetvezető főorvosa ünnepi beszédében felelevenítette Semmelweis Ignác életének főbb momentumait és kiemelte, hogy az egészségügyben dolgozók Semmelweis nyomdokaiban haladva új eredményekkel egészíthetik ki a már meglévő ismereteiket.

1595996775

Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka köszöntőjében az MH Egészségügyi Központban dolgozók odaadását és gondoskodását hangsúlyozta, egyben köszönetet mondott a töretlen, szorgalmas munkáért. A beszédet követően a központ parancsnoka elismeréseket adott át.  A rendezvény a Honvéd Együttes művészeinek műsorával zárult.

Fotó: MH Egészségügyi Központ