Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló a szolnokiak helytállása

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2014. február 7. 8:45

Február 6-án az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra látogatott Fucsku Sándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság nemrégiben kinevezett parancsnoka, ahová elkísérte Sáfár Albert dandártábornok, légierő haderőnem főnök és Négyesi Tibor főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa is.

A vendégeket Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok fogadta. Fucsku vezérőrnagy kinevezése óta járt már a helyőrségben más alakulatoknál, de mindegyik tevékenységét alaposabban meg szeretné ismerni. Ennek megfelelően a bázisparancsnok jelentésének meghallgatása után megbeszélés keretében ismerkedett hazánk helikopteres alakulatának mindennapjaival, feladatrendszerével és az állományt érintő kihívásokkal.

1595966745
Fucsku Sándor vezérőrnagy

Ezt követően állománygyűlésen mutatták be az új ÖHP parancsnokot, aki az állományhoz szólva elmondta: korábbi beosztásaiban felhalmozott ismeretei mellett nélkülözhetetlennek tartja az alakulatoknál tett látogatásai során szerzetteket. Ezek együttesen adják a vezetői beosztás feladatainak ellátásához szükséges alapot.
Megköszönte az állomány 2013-ban végzett munkáját, kiválónak minősítve az eddigi helytállást. A jövőt illetően mindenkit arra ösztönzött, hogy az adott körülmények között egyéni képességei fenntartására összpontosítson. Hangsúlyozta a realitások szem előtt tartásának fontosságát, jelezve, hogy idén is a tavalyihoz hasonló kihívásokra kell felkészülni, melyek során a legfőbb prioritás változatlanul a biztonság, a balesetmentesség.
Fucsku vezérőrnagy zárszavában az eddig megszokott magas színvonalú munka folytatását kérte az állománytól. Lamos dandártábornok megköszönte az őszinte, de pozitív végkicsengésű tájékoztatást.

A látogatás utolsó napirendi pontjaként az ÖHP parancsnok az alakulat életével kapcsolatos kézzelfogható tapasztalatokra tehetett szert a kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező Speciális ejtőernyős kiképző csoport meglátogatásán, statikus bemutató megtekintésén, illetve szimulátoros repülésen keresztül.