Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konferencia a NATO helikopteres képességének fejlesztéséért

Szöveg: Sz. J. |  2016. november 8. 18:23

Az Amerikai Egyesült Államok Európában állomásozó szárazföldi csapatainak (USAREUR) kezdeményezésére, november 1-3 között a németországi Garmisch-Partenkirchen-ben második alkalommal rendezték meg a „NATO Rotary Wing Summit” elnevezésű szakmai konferenciát. A rendezvényen 21 szövetséges és partnerország helikopter fegyvernemért felelős nemzeti képviselői és helikopterbázis-parancsnokai vettek részt.

1596022830

A fórum előadásai és a munkacsoportokban folytatott szakmai egyeztetések a helikopterek alkalmazásának egységesítését, a harcászati szintű interoperabilitás fokozását, a közös harcászati felkészítést biztosító többnemzeti gyakorlatok hatékonyabb kihasználását, valamint egymás megismerését, illetve a már meglévő kapcsolatok megerősítését célozták.

Magyarországot Szénási Jenő alezredes, a Honvéd Vezérkar helikopteres szakterületért felelős kiemelt referense, valamint dr. Koller József ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis megbízott parancsnoka képviselte a rendezvényen.

1596022830

A konferencián résztvevők – az újonnan megjelent fenyegetések tükrében – ismételten hangsúlyozták  az egyes nemzetek felelősségét a szövetség közös helikopteres képességének fejlesztésében.

Fotó: a szerző felvételei