Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konferencia a vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulóján

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. október 1. 15:53

Nagyszabású konferenciával emlékezik meg a 2010-es októberi vörösiszap-katasztrófáról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Tudományos Akadémia és a Honvédelmi Minisztérium Budapesten, az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában, október 5-én, hétfőn.  A közszolgálati média pedig emlékműsort sugároz az öt évvel korábbi eseményekről október negyedikén, vasárnap.

1596001591

Az ötéves évfordulóra rendezendő konferencia több szempontból tárgyalja a katasztrófa következményeit. A természeti környezetről szóló egységben szó esik majd a vörösiszapról, az anyag tulajdonságairól, tárolásáról és hasznosításáról, a katasztrófa talajtani hatásairól, a levegőtisztaságról, a felszíni és felszín alatti vizek védelméről. Az emberi környezetet fókuszba állító konferenciarészben terítékre kerülnek a rendvédelmi tapasztalatok, a pszichoszociális ellátás és utógondozás, illetve a katasztrófa utáni egészségügyi kutatások kérdése, a katasztrófavédelem és a honvédség tevékenysége éppúgy, mint az akkor nagy jelentőséget kapott kríziskommunikáció.

A konferenciát többek között dr. Simicskó István honvédelmi miniszter nyitja meg, és előadást tart dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes is.

1596001592