Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kormánybiztosi látogatás a helikopterbázison

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2020. augusztus 4. 15:18

Az idei év beszerzéseiről tájékozódott Szolnokon Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka augusztus 4-én.

1596547206

A kormánybiztost és a Magyar Honvédség parancsnokát az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison dr. Koller József dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta. Vezetésével járták be a helikopterbázis új infrastrukturális beruházásait.

A látogatás legfőbb célja az volt, hogy Maróth Gáspár és Korom Ferenc vezérezredes a helyszínen tájékozódhassanak a 2020-ra tervezett beszerzések jelenlegi állapotáról, valamint a szolnoki alakulat szükséges képességének meglétéről. Megtekintették a felújított hangárépületet és azokat a sátrakat is, amelyek ideiglenes fedett tárolást biztosítanak a bázis már megérkezett és még beszerzésre váró haditechnikai eszközei részére.

1596547208

Mindezen túlmenően szó esett azokról a további fejlesztésekről is, amelyek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében még szükségesek a 21. századi technikai eszközök – például az Airbus H145M és H225M típusú forgószárnyasok – korszerű üzemeltetéséhez.

GALÉRIA