Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Korom Ferenc vezérezredes: a katonák is tevékenyen segítenek

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2020. március 24. 21:11

A katonák is tevékenyen segítik az egészségügyi intézményeket a koronavírus elleni védekezésben – hangsúlyozta a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatorna március 24-ei, kedd esti műsorában.

1596077492

Korom Ferenc vezérezredes hozzátette: a Magyar Honvédség alaprendeltetésből adódó feladata nem változott, ami az ország biztonságának és ebben a helyzetben a magyar emberek egészségének a megóvása. Az Operatív Törzzsel együttműködve hajtja végre a feladatait, minden képességet – mind humán, mind pedig technikai képességet – a jelenlegi helyzet kezelésére fordítanak.

A Magyar Honvédség tevékenyen segíti az egészségügyi intézményeket, a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán felépítettek egy Role-1 szitű egészségügyi sátorrendszert, több kórház segítségkérését teljesítették tábori ágyakkal, sátrakkal.

Emellett a katonai rendészek múlt hét óta 15 olyan településen teljesítenek szolgálatot, ahol helyőrség van. Az ő feladatuk elsősorban a nyugalom fenntartása, a lakosság bizalmának erősítése.

A katonák továbbra is segítik a határok védelmét: 300 fővel növelték a déli határon szolgálatot teljesítő katonák létszámát – közölte a vezérezredes.

Az M1 aktuális csatorna kedd esti műsora ide kattintva tekinthető meg.