Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszöntő a Katonai Pénzügy Napja alkalmából

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. november 16. 7:38

November 16. a Katonai Pénzügy Napja. Az alábbiakban közzétesszük Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntőjét.


Magyarország honvédelmi miniszterének

és a Honvéd Vezérkar főnökének

köszöntő levele a Katonai Pénzügy Napja alkalmából


Tisztelt Tábornokok, Tisztek, Altisztek, Közalkalmazottak!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


Köszöntjük Önöket 2013. november 16-a, a Katonai Pénzügy Napja alkalmából.

Engedjék meg, hogy elismerésünket fejezzük ki az elmúlt esztendőkben, fél évszázadot is meghaladó időben tanúsított áldozatkész munkájukért.

Ebben az esztendőben is fontos mérföldkőhöz érkezett a Pénzügyi Szolgálat. Több mint egy éve működnek a csapatpénzügyek, a felsőszintű gazdálkodási rendszer átalakult. Komoly eredményeket értek el a Védelmi Gazdálkodási rendszer átalakításában, a szervezeti struktúrák hatékonyabbá tételében.

A katonai pénzügy integráns része a takarékos és eredményes védelmi gazdálkodásnak és a Magyar Honvédségnek.

Az új Hivatal alaprendeltetés szerinti feladatai nagymértékben bővültek, azonban a tárca gazdálkodásának az eddig megszokott magas színvonalú pénzügyi és számviteli biztosítása, az érintett személyi állományról való gondoskodás és az államháztartás hatékony működését megbízhatóan elősegítő feladatrendszer kialakítása továbbra is a pénzügyi szolgálathoz köthető. Biztos alapokat nyújtanak a tárca gazdálkodásának jó megítéléséhez.

A változások a jogszabályok terén is komoly kihívás elé állították a pénzügyi szakembereket. Az új törvényi szabályozás, valamint a végrehajtására kiadott rendeletek alapjaiban változtatták meg a korábbi években kialakult gyakorlatot, azonban a jogszabályok gyors feldolgozása és az informatikai háttér naprakésszé tétele a pénzügyi ellátás zavartalanságát eredményezte. Minden nehézség ellenére a szakmai feladatok, ezek közül is kiemelten a személyi állomány járandóságainak biztosítása, maradéktalanul végrehajtásra kerültek. A közeli jövőnk is tartogat jelentős kihívásokat, így az új államszámvitel bevezetése, honvédségi alkalmazásba vétele ismét próbára teszi Önöket.

Tisztelt Pénzügyi Szakemberek!

A Katonai Pénzügy napja alkalmából köszönetünket fejezzük ki Önöknek a Magyar Honvédség érdekében végzett áldozatkész szolgálatukért. Kérjük Önöket, hogy a jövőben is hasonló elszántsággal és kedvvel végezzék munkájukat, hiszen mindannyian tudjuk, hogy tevékenységükre nélkülözhetetlen szüksége van a folyamatosan fejlődő professzionális haderőnek.

Elismerésünket fejezzük ki azért, hogy az itt szolgáló és dolgozó szakemberek kreativitásukkal, a problémák hatékony, gyors megoldásával, magas szintű ismereteikkel biztosítják a honvédség mindennapi működését. Kérjük, hogy szakmai felkészültségükkel erősítsék hírnevüket és felelősségteljes szolgálatukat!

Legyenek büszkék hivatásukra, hiszen az Önök áldozatos munkájának megbecsülése ez a nap, amikor együtt emlékezhetünk a pénzügyi szakemberek lelkiismeretes munkásságára.

További munkájukhoz sok sikert, katonaszerencsét, erőt és egészséget kívánunk!

Budapest, 2013. november 16-án

Hende Csaba                                                          Benkő Tibor vezérezredes