Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszorúzások a radarezrednél

Szöveg: Péter Gergely hadnagy - Kálmánfi Gábor |  2013. szeptember 21. 18:22

Az idén is megkoszorúzták Kossuth Lajos mellszobrát, valamint az MH 1. Logisztikai Támogató Zászlóalj és jogelőd szervezeteinek emlékére állított kopjafát, az MH 54. Veszprém Radarezred laktanyájában szeptember 20-án.

1595960204

Miklós Zoltán törzszászlós, az MH 54. Veszprém Radarezred, Logisztikai Zászlóalj vezénylő zászlósa ünnepi beszédében elmondta többek között, hogy Kossuth Lajos Veszprémnek is díszpolgára és nem mellékesen az ezred laktanyája is az ő nevét viseli.

Hallhattuk: a laktanyában alakult meg 51 évvel ezelőtt egy olyan katonai alakulat, amely jogutódjaival együtt 45 évig szolgálta hazánk biztonságát.

„Az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj és jogelődjei tiszteletére 2007-ben állítottunk kopjafát, azóta emlékezünk meg itt előtte minden évben a múló időről, és benne a mi hosszabb-rövidebb személyes történelmünkről" – fogalmazott a vezénylő zászlós.

1595960205

A mellszobornál, illetve a kopjafánál koszorút helyezett el többek között Szücs József mérnök ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, Vörös Zoltán okleveles mérnök alezredes, a radarezred megbízott parancsnoka, valamint Brányi Mária, Veszprém alpolgármester asszonya is.

Fotó: Péter Gergely hadnagy