Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civilek, katonák állnak rajthoz

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. szeptember 21. 17:14

Civilek, katonák, és a honvédelmi dolgozók együtt állhatnak rajthoz október 6-án, szombaton Budapest Futófesztivál keretében rendezendő NATO futáson.

A versenyre 4 kategóriában lehet nevezni. A 10 kilométeres futás és a váltófutás versenyzői 11 órakor állhatnak rajthoz, míg a 4 kilométert vállalóknak 12:15 órakor dördül el a startpisztoly.

Aki nevezni szeretne, de a futást kihagyná, jelentkezhet a 4 kilométeres gyaloglásra is. A tanintézetek versenyzői 6,5 kilométeres történelmi váltófutásban vehetnek részt.

A gyülekezés helyszíne az , 56-osok tere (Felvonulási tér), a futamok a Vérmezőnél indulnak.

A versenyszámok 1-3. helyezettjeit kategóriánként kapnak díjat. Az első 300, az atlétikai szövetség irodájában előnevező versenyző pedig sportzoknit és pólót vehet át. A célban és az útvonalon az IAAF szabályoknak megfelelően frissítő- és mosdóállomások várják a futókat. A Honvédelmi Minisztérium  fegyveres testületek tiszti és altiszti versenyzői részére a nevezés ingyenes.

Jelentkezni lehet az interneten október 3-ig, postai úton a Budapesti Atlétikai Szövetségnél október 2-ig, valamint személyesen, Budapesti Atlétikai Szövetség irodájában október 4-ig, illetve a helyszínen, 10:00-11:45 óra között.

Az egész napos rendezvény nem ér véget a futással, az érdeklődőket NATO demonstrációs sátor, egészségmegőrző programok, és színpadi előadások is várják.

A nevezési díjakról és a részletes versenykiírásról a www.natofutas.hu oldalon lehet tájékozódni.

CímkékNATOsport