Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közadakozás egy katonasírért

Szöveg: Kovács Zoltán |  2013. május 31. 20:48

A katonai hagyományőrzés és hadisírgondozás őrzi a hősök emlékét, és gondoskodik arról, hogy áldozatukat az utókor is méltóképpen megbecsülje. Éppen ezért fontos, hogy ez a felújítás olyan összefogásból valósul meg, amelynek a város polgárai aktív közreműködői voltak – mondta Vargha Tamás a székesfehérvári Hosszútemetőben május 31-én.

1595955042

Sikeres volt a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára által kezdeményezett „Mind egy szálig" elnevezésű székesfehérvári adománygyűjtés. Egy hétig a város több pontján tartott gyűjtés célja a hadigondozás, a hadisírápolás ügyének támogatása volt, amelyhez civil szervezetek is csatlakoztak.

Az adakozó székesfehérvári polgárok, általános iskolás diákok által papírból készített pünkösdi rózsát kaptak adományaikért. Az összegyűlt több mint 60 ezer forintból nemes Szalay Miklós főhadnagynak, a Magyar Királyi 17. gyalogezred tisztjének sírhelyét újíthatják fel.

Ahogy az adomány átvevője, Poklosi Péter, a Magyar Hadisírgondozó Szövetség elnöke fogalmazott: ez egy gyönyörű kezdés. Így a jövő héten elkezdődhetnek a munkálatok, és bízva a további segítségben, a tervek szerint halottak napjára egy újabb méltó katonai sírhellyel tiszteleghet Székesfehérvár a múlt hősei előtt.

1595955042


Fotó: a szerző felvételei