Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közelharcképzés az akadémián

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2018. április 6. 17:29

A napokban ért véget az MH Altiszti Akadémia Katonai Testnevelési és Közelharc Módszertani Részlege által szervezett kéthetes közelharcképzés.

1599184706
A módszertani felkészítés „tananyaga" a katonai közelharc alapprogram volt. A részt vevő 14 katona a Magyar Honvédség hat alakulatától érkezett Szentendrére. A sikeres záróvizsga után a saját alakulatuknál ők tartják majd a katonai közelharc foglalkozásokat és ismertetik meg az állománnyal a közelharc alapjait.

A kurzus egyik különlegessége az volt, hogy Csizmadia Zoltán, a Budapesti Honvéd Sport Egyesület dzsúdó szakosztályának vezetője, Európa-bajnok bronzérmes cselgáncsbajnok néhány órás látogatást tett az akadémián, hogy a tanfolyamon részt vevőknek a dzsúdóra jellemző közelharc-eséstechnikát és földharcismereteket adjon át. A szakosztályvezetőt Fogasy Gergely őrmester, dzsúdó magyar bajnok, a Magyar Honvédség sportszázadának altisztje kísérte el.

1599184706
„A Katonai Testnevelési és Közelharc Módszertani Részleg számos alap- és speciális közelharcképzést tart egész évben. A katonai közelharc jellegzetessége, hogy több harcművészeti és küzdősport technikáira épül, melyek egyike a dzsúdó. Csizmadia Zoltán a felkészítésen részt vevőknek nagyon hasznos speciális bemelegítő gyakorlatokat, esés- és földharctechnikákat, valamint oktatásmódszertani ismereteket adott át, amelyeket a későbbiekben a felkészítést elvégző katonák foglakozásaikon hasznosítani tudnak " –mondta Zagyva Sándor főhadnagy, a részleg vezetője.

1599184706
Fotó: a szerző felvételei