Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös érdekeken alapuló megállapodás

Szöveg: Antal Ferenc |  2013. február 5. 15:33

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA) Budapesten február 5-én, kedden.

1595948746

A megállapodást a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája nevében Gaskó István elnök, a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár részéről pedig Póda Jenő ügyvezető látta el kézjegyével. Az együttműködés a szervezetek taglétszámának folyamatos növelését, a két szervezet jó hírét érintő objektív tájékoztatást, valamint a nyugdíjpénztári szolgáltatások minőségének és az elégedettségi szintnek a növelését célozza meg.

Gaskó István az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta: a megállapodás a közös érdekeltségen alapszik, hiszen a szakszervezetek nagyon komolyan veszik azt, hogy tagjaik minél szélesebb körben részesüljenek valamilyen öngondoskodó ellátásban. Mindennek akkor lesz nagy jelentősége, mikor az emberek elérik a nyugdíjkorhatárt. Hozzátette: ennek érdekében a felek folyamatos munkakapcsolatot tartanak fenn, támogatják egymást, valamint rendszeresen áttekintik az együttműködés tapasztalatait és meghatározzák a további szükséges feladatokat.

A nyugdíjpénztár korábban a teljes fegyveres és rendvédelmi szféra pénztáraként működött, nemrég azonban a közszféra összes munkavállalója számára megnyitotta kapuit. Póda Jenő szerint ez jelentős nyitás volt. Mint mondta: az elmúlt időszak jelentős nyitási akciója eredményeként a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár az egyenruhások pénztára helyett az állam emberének a pénztára lehet majd.

1595948746

Fotó: Rácz Tünde