Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közösen a civilekkel

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. július 18. 9:06

Együttműködési megállapodást írt alá július 16-án Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka és dr. Molnár Beáta, a szolnoki Civil Információs Centrum vezetője. A jövőbeni közös munka lehetőséget kínál a katonai pálya és az önkéntes műveleti tartalékosi szolgálat még szélesebb körben történő népszerűsítésére.

1595975728

Első alkalommal kötött együttműködési megállapodást egy civil szervezettel az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság. „A Magyar Honvédség számára azért különösen fontos a most megkötött szerződés, mert a civil szervezetek segítségével még több, a katonai pálya, az önkéntes műveleti tartalékosi szolgálat iránt érdeklődő fiatalt tudunk majd megszólítani." – mondta a megállapodás aláírása előtt Vanyur Tibor ezredes. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka ugyanakkor külön hangsúlyozta: a honvédség nemcsak állásokat ajánl a jelentkezőknek, hanem kiszámítható életpályát, az ismereteik bővítésének lehetőségét és folyamatos szakmai képzést is.

Dr. Molnár Beáta, a Civil Információs Centrum vezetője a honvedelem.hu kérdésére elmondta: már régóta eredményesen dolgoznak a szolnoki toborzó- és érdekvédelmi központ munkatársaival. A júniusi Önkéntes-nap résztvevőit például már közösen fogadták a katonákkal, akik azt is megígérték, hogy szeptemberben, a Civil kavalkádon szintén ott lesznek. A közös munka tehát nem most, a szerződés aláírásával kezdődött, ez az együttműködési megállapodás csupán a már meglévő jó kapcsolat jogi kereteit hivatott biztosítani. Erre pedig elsősorban azért van szükség, mert a jövőben közös projektek összeállítását tervezik, és abban is bíznak, hogy a fiatalok képzésére, pályára irányításukra kiírt pályázatok benyújtásakor együtt nagyobb lesz az esélyük a támogatások elnyerésére.

1595975728

Fotók: a szerző felvételei

Címkékpályázat