Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Közösen építjük a jövőt”

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. november 13. 7:10

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka a hatodik alkalommal megrendezett Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam Nemzetközi hetét Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

1599195911
„Megtisztelő, hogy évről évre egyre több vendég érkezik a nemzetközi hétre. Idén a résztvevő hatvanöt altisztből huszonöten érkeztek külföldről: többek között Szlovákia, Csehország, Horvátország, Szlovénia, Litvánia delegált vezető altisztet az egyhetes eseményre. Külön öröm számomra, hogy vendégeink között köszönthetem Bogdán Tibor főtörzszászlóst, a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (NATO ACT) vezénylőzászlósát, aki korábban az MH Altiszti Akadémián teljesített szolgálatot. Idén is megtisztelte a rendezvényt Davor Petek, a NATO Európai Erők Legfelsőbb Parancsnokságának vezénylőzászlósa is" – mondta az akadémia parancsnoka.

A nemzetközi szeminárium kiemelt vendége John Harris vezérőrnagy, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnoka, aki a Nemzeti Gárda és a Magyar Honvédség huszonöt éve tartó kiemelkedő kapcsolatáról, régóta sikeres együttműködéséről tart előadást.

A rendezvény alatt a vezénylőzászlósok számos előadást hallanak és beszélgetésben vehetnek részt a NATO vezető altisztjeinek részvételével: betekintést nyernek a stratégiai szintű feladatokba, a jövőre vonatkozó tervekbe, valamint az elmúlt időszak nemzetközi eseményei kapcsán levont tapasztalatokba.

1599195911
Fotó: a szerző felvételei