Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közúti balesetnél segítettek

Szöveg: Jely Gusztáv őrnagy |  2016. szeptember 26. 17:03

Közúti balesetnél segítettek az MH EUFOR Kontingens 19. váltásában szolgálatot teljesítő katonák az elmúlt hétvégén. Magyarországon hajtottak végre szállítási feladatot, amikor észlelték a balesetet és elsőként a helyszínre érkezve segítséget nyújtottak.

1596020455

Szeptember 25-én, vasárnap, a délelőtti órákban az MH EUFOR Kontingens 19. váltásának három katonája az M1-es autópálya tatai lehajtója közelében látta meg a balesetet szenvedett gépjárművet. Mivel elsőként érkeztek a helyszínre, természetesen segítséget nyújtottak a járműben utazónak.

Somlai Krisztán főtörzsőrmester, Demeter Ottó főtörzsőrmester és Péter István szakaszvezető a helyszínt biztosította és egészségügyi segítséget is nyújtott a mentők kiérkezéséig. Somlai főtörzsőrmester – miután meggyőződött arról, hogy a balesetet szenvedett gépjárműben utazó személy mozdítható – kiszabadította a sérültet, majd társaival együtt biztonságos távolságra vitte a baleset helyszínétől.

Természetesen a segítségnyújtással egy időben hívták a mentőket és értesítették a rendőrséget is, majd a mentők és a baleseti helyszínelők megérkezéséig biztosították a helyszínt.