Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kratochvil, ahol egy álom valóra vált!

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. március 4. 11:45

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei hónapról hónapra túlszárnyalják korábbi sikereiket és eredményeiket, ezzel óriási örömet okozva szüleiknek, tanáraiknak és a fenntartó honvédelmi tárcának.

Az elmúlt hónapok történéseiről Berkecz Gábor, az iskola igazgatója tájékoztatta a honvedelem.hu-t. Elmondta: a félévi rendkívüli iskolaátlag (4,2) és eredményesség után az országos kompetenciamérés eredményei is magasan túlszárnyalták az országos átlagot.

1599182698

Megtudtuk azt is, hogy az iskola teljesen újjáalakított cross-fitt csapata második helyezést ért el a városi Brassai Toldi Kondi versenyen. A csapat megújítása azért volt szükséges, mert a legeredményesebb tagjai már nem az intézménybe járnak, hanem honvéd tiszt- és altisztjelöltek.

1599182699

Az igazgató kiemelte: a növendékek rendkívül eredményesen szerepeltek a már hagyományos, Szentendrén megrendezett VI. Kinizsi Közelharc Kupán is. A megmérettetésről három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel tértek vissza a fiatalok. A legtechnikásabb versenyző különdíját Adu Martin 12. évfolyamos növendék, Shihan Furkó Kálmán legtechnikásabb versenyzőnek felajánlott különdíját pedig Markovics Kristóf 10. évfolyamos növendék kapta meg.

1599182699

Az iskola 11. évfolyamos növendéke, Bikkes Máté – Bán Attila zászlós felkészítése mellett – első helyezést ért el a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat által meghirdetett „Hajdú-Bihar Megyei Klímastratégia kidolgozása és Éghajlatváltozási Platform létrehozása" című projekt keretében meghirdetett fotó- és filmpályázaton fotó kategóriában.

1599182699

„Az eredményesség minden tanulóban benne van, nekünk, felnőtteknek, tanároknak, katonáknak az a dolgunk, hogy a legjobbat hozzuk ki a növendékekből. Elsőként a lelket kell megnyerni, s utána a testet és fejet rávenni a munkára" – mondta Berkecz Gábor igazgató.

1599182699

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium