Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges könyvbemutató a Stefánián

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. április 16. 8:40

Április 20-án, szerdán 15 órától tartják a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelenő Háború a nép között – Esettanulmányok a negyedik generációs hadviselés történetéből című könyv bemutatóját a Stefánia Palotában.

1596012013
A Zrínyi Kiadó gondozásában, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének közreműködésével jelent meg a napokban dr. Kiss Álmos Péter könyve, a Háború a nép között – Esettanulmányok a negyedik generációs hadviselés történetéből. A szerző az MH Kiképzési és Doktrinális Központ Doktrinális Elemző Értékelő Osztály munkatársa, aki évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik: húsz évet szolgált az Egyesült Államok fegyveres erőinél, először mint ejtőernyős lövész, később mint hírszerző specialista, nyelvtanár, lélektani hadviselési specialista és leszerelési ellenőr. Nyugdíjazása óta biztonsági szaktanácsadó, a most megjelenő kötet pedig hasonló című, két évvel ezelőtt megjelent angol nyelvű kötetének aktualizált magyar változata.

A negyedik generációs (vagy aszimmetrikus) hadviselést közérthetően megvilágító könyv az Egyesült Államokban az Összhaderőnemi Különleges Műveleti Egyetemen (Joint Special Operations University – JSOU) ajánlott irodalom és oktatási segédanyag. Több egyetem (például a krakkói Jagello Egyetem és az észak-karolinai Clemson Egyetem) tankönyvként ajánlja.

A bemutatón a könyvet Varga János vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója és dr. Besenyő János ezredes,
a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely vezetője méltatja majd. A rendezvényen a kötet 3200 forint helyett 1920 forintért vásárolható meg.