Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kutatók Éjszakája az NKE-n

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2014. szeptember 24. 17:21

Harmadik alkalommal vesz részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozaton, amelyet egyszerre rendeznek meg az Európai Unió tagországaiban, szeptember 26-án.

http://uni-nke.hu/hirek/2014/09/23/kutatok-ejszakaja-az-nke-n

Az egyetem három kampuszán összesen 45 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Olyan érdekes témákról is szó lesz, mint a hírszerzés működése, a kiberháború magyarországi vonatkozásai, a magyar politikusok facebook-szereplése vagy éppen a börtönvilág legjei. Az esemény célja, hogy közelebb hozza a fiatalokat a kutatói, tudósi életpályához, emberközelivé téve a tudományt és az azt művelőket minden érdeklődő számára.

1595979387

Ez a rendezvény kiváló alkalom a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bemutatkozására, amely által mindenki megismerkedhet a hivatásrendekkel és bepillantást nyerhet az egyetemen folyó kutatási portfólióba. A fiatalok így nagyobb kedvet kaphatnak ahhoz, hogy az NKE-n folytassák tanulmányaikat, mint leendő közigazgatási szakemberek, katonák, rendőrök, katasztrófavédők vagy biztonságpolitikai szakértők.

A rendezvény főszervezője a Tempus Közalapítvány, az NKE-n zajló programokat az Egyetemi Központi Könyvtár szervezi. A magyarországi rendezvény támogatója Magyarország kormánya, az Európai Unió Európai Szociális Alap, valamint a Széchenyi 2020 program.

A részletes programok itt érhetőek el.

1595979388