Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a határszakasz nyugati részén

Szöveg: Péter Gergely hadnagy |  2017. május 28. 9:04

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a napokban látogatást tett a szerb-magyar határ legnyugatibb szakaszán. Útjára elkísérte Négyesi Tibor főtörzsszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylőzászlósa is.

1596033020

A program a hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségen kezdődött, ahol Kriston főtörzszászlóst Bogdán Tibor főtörzszászlós, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék vezénylőzászlósa fogadta. A kirendeltségen a látogatók tájékoztatást kaptak a század felelősségi körzetébe tartozó területről, valamint annak természeti adottságairól. A vendégek ezt követően megtekintették az érintett határszakaszt, és találkoztak a szolgálatban lévő katonákkal, köztük a Ferenc-csatorna csónakos járőreivel. A rohamcsónak személyzete bemutatta, mekkora körültekintést és figyelmet igényel az általuk végzett tevékenység.

1596033021

A szektor bejárását folytatva a vendégek láthatták, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park területén futó járőrútvonalak még a nappali fényviszonyok között is nehezen beláthatók, ami megnehezíti a rendőrökkel együtt szolgáló katonák dolgát.

1596033021

A program következő pontja a Hercegszántón található Határvédelmi Bázis megtekintése volt. Itt Kriston István főtörzszászlós betekintést nyerhetett a bázis elhelyezési körülményeibe, valamint ellátogatott a századhoz tartozó határszakaszra is.

1596033022

A nap zárásaként a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a Baján elszállásolt katonáknak tartott rövid állománygyűlést, amelyen átadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök üdvözletét és köszönetét az áldozatos szolgálatért.

1596033022

Fotó: a szerző felvételei