Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légiroham „csak” földön és égen

Szöveg: Végh Krisztina zászlós | Fotó: Kertész László |  2020. március 3. 18:00

Február utolsó hetében megkezdődött az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár közös gyakorlata az amerikai hadsereg kijelölt állományával.

1596076690

A dandár rohamlövész osztagai szorosan együttműködnek, támogatják a különleges műveleti erőket, mely képesség kialakítását 2005-től az Amerikai Egyesült Államok folyamatosan patronálja. A közös gyakorlat kiváló lehetőséget nyújt a rohamlövészeknek a kétnemzeti légi és szárazföldi erők kiképzésére, valamint együttműködésére. A feladat során – a korábbiaktól eltérően – a légiroham mozzanat nagyobb hangsúlyt kap.

1596076691

A szolnoki, pápai és újdörögdi helyszíneken zajló gyakorlatsorozat során a katonák megismerik a beépített területen vívott harc sajátosságait, valamint gyakorolják a kisalegység harcászatot, a helikopterből történő ki- és bejuttatást, nappal és éjszaka egyaránt. A sikeres gyakorlat megvalósulása érdekében az osztag vezetése tervezi és irányítja a feladatokat. A dandár rohamlövész osztaga ezúttal vezető szerepkört tölt be, vagyis az amerikai fél, mint támogató erő jelenik meg.

A dandár rendelkezik vízi kijuttatási képességgel, de ezúttal a légiroham „csak" földön és égen valósul meg.

1596076691