Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légpisztoly helyett gépkarabéllyal

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2012. október 6. 11:16

Szentendrén, az HM Altiszti Akadémián már a negyedik hete tart a nem katonai oktatási intézményben végzett tiszti és altiszti állomány tanfolyama. A kiképzési terv szerint a kurzuson részt vevők a napokban teljesítették a számukra előírt lőkiképzési foglalkozásokat. 

Az MH Altiszti Akadémia izbégi lőterén a tanfolyamon részt vevő szakasz katonái hatástechnikai bemutatón  ismerhették meg a fegyverek hatékonyságát. E demonstráció során azt is megnézték, hogy milyen sérüléseket okozhatnak a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyverek.

1595942718

A következő feladat a gépkarabély- és pisztolylövészet volt. A fegyverekkel természetesen Marosi Ádám főhadnagynak is lőnie kellett. Az olimpiai bronzérmes öttusázó – aki szeptember 12-én kezdte meg alapkiképzését Szentendrén –, annak ellenére, hogy légpisztollyal való kiváló lövészeti tudását már többször is bebizonyította,  most mégis némileg feszengve tartotta kezében a gépkarabélyt és az éles lőszert.

A lőgyakorlat eredményei végül magukért beszéltek: olimpikonunk a legjobban teljesített lövők között szerepelt. „Nekem is újdonság gépkarabéllyal lőni, mint minden társamnak. Egész más érzés, mint légfegyverrel. Ugyanakkor próbálok a kihívásnak megfelelni" − mondta Marosi főhadnagy.

A lőgyakorlatot követően a jövő héten harcászati és túlélési foglalkozás várja a tanfolyamon részt vevőket, míg az utolsó héten komplex vizsga keretében kell számot adniuk a hat hét alatt megszerzett tudásukból.

Fotó: A szerző felvétele