Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövészklubok a KatonaSuli-programban

Szöveg: Faludi Miklós főtörzsőrmester |  2015. június 15. 13:24

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral együttműködésben álló hat szakközépiskola lehetőséget kapott arra, hogy a Magyar Sportlövők Szövetségének támogatásával, lövészklubot indítson az intézmény falai között.

Első körben az Egressy Gábor Műszaki Szakközépiskolában, és a II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskolában a katonai alapismereteket tanuló diákoknak nyílt lehetőségük, hogy megismerkedjenek a légpuskával. A Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Varga Márton Szakképző Iskola ősszel csatlakozik a lövészklubot indító iskolákhoz.

1595995598

Az Egressyben hatállásos fix lőteret sikerült létrehozni, lőlap mozgató berendezésekkel, míg a Rákócziban a tornateremben lőttek a diákok mobil célokra. Szigorú szabályok alapján folynak az edzések. Győrik Csaba szövetségi kapitány támogatásával, Máthé Edit szakedző készítette fel az iskolai lövészklubok vezetőit, mind elméleti, mind pedig fizikai téren.

A két iskolában, a nyári szünetet megelőzve kezdődtek meg a lövészedzések, de a létszám növekedése, és az igazi klubélet beindulása ősszel várható. A kiemelkedő sportlövők országos, és nemzetközi versenyeken is indulhatnak majd, a Magyar Sportlövők Szövetségének versenyzőjeként.

1595995598

Fotó: a szerző felvételei