Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ludovika Szabadegyetem – Széchenyi 225

Szöveg: honvedelem.hu /uni-nke.hu |  2016. augusztus 17. 16:05

Szeptembertől folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Ludovika Szabadegyetem programsorozat, amely tematikáját illetően mindenképpen rendhagyó lesz. Az előadások ugyanis kizárólag Széchényi István tevékenységéhez és szellemi hagyatékához kapcsolódnak majd.

http://uni-nke.hu/hirek/2016/08/12/ludovika-szabadegyetem-szechenyi-225
A nyitóelőadásra szeptember 6-án kerül sor, amelyen Buday Miklós beszél majd Széchényi írott emlékművéről, szellemi hagyatékáról. A december közepéig tartó programsorozatban előadást tart Pálinkás József, az MTA volt elnöke is, aki Széchényi innovációs tevékenységéről mondja el gondolatait.

A 13 előadásból álló sorozatban szó lesz a többi között Széchényi írói és katonai tevékenységéről, valamint a lovakhoz kapcsolódó viszonyáról. Téma lesz a hitel és a hitelesség kérdése, a közszolgálati ethosz és a büntetőjogi reformmozgalom, valamint a vízszabályozás kérdése is.

Az előadásokra az NKE Ludovika főépületében, kedd esténként 18 órától kerül sor a korábban már megszokott rendszerben, tehát ezúttal is lesz majd lehetőség kérdezni az előadótól.

Az események teljesen nyilvánosak, a szervezők az egyetemi polgárok mellett ezúttal is várják az érdeklődő lakosokat is. Az egyetemi hallgatók számára az eddigi gyakorlat alapján választható tárgyként hirdetik meg az előadásokat, amelyekből tanulmánykötet is készül.