Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas színvonalú, hasznos szakmai munka

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2015. február 6. 15:11

Január 29-én rendezték meg az MH Műveleti Szabványosítási és Doktrinális Bizottság (MSZDB) 2015. évi nyitóülését az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) szervezésében.

1595987420

A bizottsági ülést dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes nyitotta meg, aki egyben az MSZDB elnöke is. Köszöntőjében elmondta: folyamatosan figyelemmel kíséri a bizottság tevékenységét, fontosnak tartja az MSZDB és albizottsága, a Terminológiai Harmonizációs Testület elmúlt évben elvégzett munkáját. A jóváhagyott nemzeti doktrínák, illetve NATO STANAG-ek nemzeti elfogadását és hatályba léptetését elrendelő szakutasítások mennyisége jól tükrözi a szakemberek tevékenységének magas színvonalát.

Szpisják József dandártábornok, a központ parancsnoka beszédében
hangsúlyozta a Doktrínakidolgozó és Szabályzatfejlesztési Osztály
szerepét, a szabványosítási és terminológiai szakterületen dolgozó
szakemberek munkájának fontosságát.

1595987420

Az ülés második részében Nosza Vilmos ezredes, az MH KDK Doktrínakidolgozó és Szabályzatfejlesztési Osztály vezetője tartott beszámolót az elmúlt éves munkáról. A jelentés után a napirend szabványosítással kapcsolatos javaslatok beterjesztésével folytatódott, majd a bizottság doktrínatervezeteket és terminológiai fogalomjegyzékeket fogadott el.

Orosz Zoltán altábornagy a rendezvény során elismerő okleveleket adott
át a bizottsági tagoknak, és megköszönte az elmúlt évben végzett
kiemelkedő, eredményes munkát.

Fotók: a szerző felvételei