Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarországon elsőként…

Szöveg: Péter Gergely főhadnagy |  2018. május 12. 7:28

Magyarországon és a NATO-ban először rendezik meg az International Mid-Level Leader Course (IMLC) nemzetközi különleges műveleti altiszti tanfolyamot, amelyet a NATO-tagországok és partnerországok altisztjei számára hirdettek meg. A képzésnek az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár szervezésében a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ ad otthont.

1599186843
Az oktatók az egyesült államokbeli Tampából (Florida), a Különleges Műveleti Egyetemről érkeztek. A tanfolyam három szervezet – a NATO Különleges Műveleti Parancsnokság, az Európában állomásozó Amerikai Különleges Műveleti Erők Parancsnoksága és a már említett Különleges Műveleti Egyetem – együttműködéseként és szervezésében jött létre. Magyar részről az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, továbbá Hollandia, Szlovákia, Litvánia és Új-Zéland delegált hallgatókat.

A képzésen olyan altisztek vesznek részt, akik jelenleg különleges műveleti osztagokban látnak el különböző törzsfeladatokat, és felkészülnek a későbbi rangidős altiszti beosztások ellátására.

A kurzus moduljaiban többek között szerepel vezetéselmélet, stratégiai kommunikáció, kritikus gondolkodás, katonai etikett és előadás-módszertan oktatása is.

1599186844