Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyarországra látogatott a szlovák szárazföldi csapatok parancsnoka

Szöveg: Lehoczky Péter százados |  2013. szeptember 19. 17:50

Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke meghívására szeptember 17-19. között Magyarországra látogatott Ondřej Novosad dandártábornok, a Szlovák Köztársaság szárazföldi csapatainak parancsnoka.

1595960162

A program első napján a szlovák dandártábornok Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz utazott (Lásd csatolt tudósításunkat!), ahol a vendéget Sándor Zsolt dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta.  A megbeszélések során – egyebek mellett – szó esett a magyar és a szlovák hadseregek közötti együttműködés erősítésének csapatszintű lehetőségeiről. 

1595960162

A másnap a szlovák delegációt Domján László vezérőrnagy, az MH Összahderőnemi Parancsnokság parancsnoka fogadta Székesfehérváron. A vendégek a kétoldalú megbeszélések részeként előadást halhattak a parancsnokság szervezetéről, felépítéséről, alárendelt katonai szervezeteiről, valamint a Magyar Honvédség jelenleg folyó külszolgálatairól, kiemelten a ciprusi UNFICYP misszióról, amelyben közösen szolgálnak a szlovák és magyar katonák.

Ezt követően Böröndi dandártábornok és Novosad tábornok szakmai tárgyalásán szó esett a már évek óta rendkívül sikeres szlovák–magyar katonai együttműködés jövőbeni fejlesztésének kérdéséről. 

1595960163