Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Második alkalommal…

Szöveg: Bába Melinda |  2015. április 19. 16:49

A szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ (MH BTKK) parancsnoka április 17-én idén immár második alkalommal fogadta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Nemzetközi Intézetében tanuló hallgatók egy csoportját.

Az angol nyelvű képzési és kutatási programban külföldi egyetemi hallgatók, valamint közszolgálatban dolgozók vesznek részt, hogy a közszolgálat nemzetközi vonatkozású területein még több ismeretet sajátítsanak el.

A képzési program célja, hogy a Nemzetközi Intézet hallgatói megismerkedjenek a magyar közigazgatási és védelempolitikai rendszer főbb résztvevőivel, működésével egy kéthetes – intézménylátogatásokat és tanulmányutakat magában foglaló – program keretében.

1595991629

A látogatáson a hallgatók átfogó képet kaptak a szolnoki alakulat tevékenységéről, a béketámogató műveletek nemzeti és nemzetközi felkészítési feladatairól. Részletes tájékoztatást kaptak az ENSZ által akkreditált Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamról (IMOC), amit idén júniusban már 29. alkalommal rendeznek meg.

A tájékoztató zárásaként Apáti Zoltán ezredes, a központ parancsnoka ismertette az Integrált Békeműveleti Felkészítést Támogató Rendszer kialakításának és alkalmazásba vételének helyzetét. A felkészítést támogató rendszer az ILIAS távoktatási és vizsgarendszer alkalmazásával a missziós feladat-végrehajtásra készülő állomány többlépcsős-, egységesített követelményeknek megfelelő kiválasztását, a felkészítés folyamatának hatékony támogatását, valamint a békefenntartó felkészítés során és a külszolgálat alatt megfogalmazott tapasztalatok gyűjtését és feldolgozását teszi lehetővé egy egységes rendszerben.


Fotó: Sebők Tünde