Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megidézték a múltat

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2013. szeptember 9. 17:34

A nyugállományú légvédelmi tisztek és altisztek országos találkozóját rendezték meg szeptember 6-án Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél.

1595959560

Ahogy egy iskola büszke arra, hogy felnőtté lett diákjai időnként meglátogatják egykori második otthonukat, úgy jelent elismerést egy katonai szervezet számára is, ha korábbi tagjai kötelezettségek nélkül, pusztán a fegyvernem és az alakulat iránt érzett szeretettől vezérelve visszatérnek évente, hogy találkozhassanak bajtársaikkal, megidézzék a múltat és tájékozódjanak a légvédelmet érintő aktuális fejleményekről. 

A nyugállományú légvédelmi tisztek és altisztek immár tízéves hagyománnyal rendelkező országos találkozóját idén szeptember 6-án rendezték meg a győri laktanyában. Az ország számtalan pontjáról érkező vendégek − a korábbi években felmerült igénynek megfelelően − még a laktanyai program előtt megtekintették a pannonhalmi bencés apátságot. 

1595959560

Aztán a likócsi laktanyában Kovács Ferenc mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka tartott tájékoztatót az ezred felépítéséről, alaprendeltetéséről, missziós szerepvállalásáról és a hagyományápolás érdekében végzett tevékenységéről. A tavalyi és az idei feladatokról szólva a parancsnok kiemelte az MH EUFOR Kontingens 12. és 14. váltásainak felkészítését, a NATO CREVAL-ellenőrzésen való eredményes helytállást, a márciusi hóhelyzetben való közreműködést, valamint a júniusi árvízvédelmi munkálatokat. Emellett szólt az év legfontosabb kiképzési eseményéről, a Lendülő Kard 2013 elnevezésű, Lengyelországban végrehajtott légvédelmirakéta-harcászati éleslövészetről is. 

1595959561

Az országos találkozó programját a Légierő Zenekar − Veszprém műsora színesítette, majd a légvédelmi rakéta és tüzér kopjafa megkoszorúzása és kötetlen beszélgetés zárta.

Fotó: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred