Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a gólyatábor a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2015. augusztus 12. 21:06

„Büszke vagyok arra, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkeztek, nagyra értékelem a döntésüket. Egy olyan pálya mellett kötelezték el magukat, amelynek a középpontjában a szolgálat áll. Azzal, hogy erre az egyetemre jelentkeztek, a közszolgálati karrierrendszerbe lépnek be, ráléptek egy olyan karrierútra, amely bizonyos szintű önfeladást igényel” – mondta prof. dr. Patyi András Siófokon, ahol augusztus 8-án, szombaton kezdődött a 470 gólya és 120 szervező részvételével megrendezett, négy napon át tartó első integrált – azaz az egyetem mind a négy kara részére szervezett – gólyatábor.

http://uni-nke.hu/hirek/2015/08/08/elso-kozos-golyatabor-az-nke-n
1595998553

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hangsúlyozta: minél több fiatal tanul tovább, annál több okos ember lesz az országban. „Minden egyes tudományos és szakmai tétellel okosabbak, felkészültebbek lesznek, jobban eligazodnak majd a világban. A Ludovika épülete szimbólum, hiszen 1808-ban a Magyar Királyi Honvéd Ludovika Akadémia a magyar nemzet, a magyar állam fennmaradásának céljából létesült. Az alapításakor magában hordozta azt a gondolatot, hogy egy jól kiképzett tiszt a katonai szolgálat mellett alkalmas kell, hogy legyen az állami szolgálatra is, arra, hogy a civil közigazgatásban is segítse az állam működését. A múltra támaszkodva lehet csak a jövőt felépíteni. Egyetemünk munkára, hivatásra és szolgálatra készíti fel az elhivatott fiatalokat"- emelte ki Patyi András.

A rektor ezt követően bemutatta az egyetem karait és karközi intézeteit. A Vezető- és Továbbképzési Intézetről elmondta, hogy hetvenötezer magyar kormánytisztviselő és köztisztviselő folyamatos továbbképzésének a szervezését végzi, segítséget nyújt a tudás állandó szinten tartásában, az új módszerek, megoldások elsajátításában, a képességek fejlesztésében.

1595998553

„Az előadásokon kívül számos színes program várta a gólyákat: a nélkülözhetetlen játékok, vetélkedők és persze az esti koncertek sem maradhattak el. Természetesen minden napra jut majd feladat, tehát nem hagyjuk unatkozni a gólyatábor résztvevőit. A szervezés az egyetem vezetésének a szoros felügyelete mellett történt, zárt területen, huszonöt főből álló biztonsági szolgálat felügyelete mellett táborozunk. A résztvevők a saját biztonságuk érdekében csak az utolsó napon hagyhatják el a tábort" – hangsúlyozta Fidel Dávid, az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke.

A tábor úgynevezett egyetemi információs napján az NKE vezetői tartottak előadást és mondták el az egyetemről, a karokról a főbb tudnivalókat. A kari információs órában a négy kar vezetői mutatkoztak be, majd a szakkollégiumok, a Ludovika Huszár Díszszakasz és a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda. Ennek keretében tartott előadást prof. dr. Patyi András, az NKE rektora, dr. habil. Kovács Gábor, rendőr dandártáborok, oktatási rektorhelyettes, dr. Horváth József, az NKE főtitkára, aki az egyetemi fejlesztésekről tájékoztatta a gólyatábor lakóit.

1595998554

Fotó: uni-nke.hu