Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a harmadik összhaderőnemi vezető altiszti tanfolyam

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2015. szeptember 4. 16:21

Tizenhárom, zászlóalj szintű vezénylőzászlós részvételével megkezdődött a harmadik összhaderőnemi vezető altiszti tanfolyam Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az altisztképzés legmagasabb szintű tanfolyama idén szeptembertől a korábbi tizenkét héthez képest egy szemeszternyi hosszúságú, így január 15-én fejeződik be.

1595999717

A képzést Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka nyitotta meg. „A tanfolyamon az elméleti oktatás alapozza meg a tudatos és jó gyakorlatot. Használják ki a kurzust arra, hogy fejlesszék a fizikai állóképességüket, építsenek barátságokat, az osztályközösség kohéziót kell, hogy alkosson, segítsék egymást, legyenek befogadóak"– mondta a parancsnok a megnyitón, amelyen részt vett Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

A képzés során a vezető altisztek széleskörű ismereteket szereznek többek között stratégiai és harcászati, aktuális biztonságpolitikai témakörökben, kommunikációs és egyéb képességeiket oly módon bővítik, hogy megfeleljenek a beosztásukban támasztott követelményeknek: tudják irányítani a beosztott altiszti állományt, ugyanakkor megfelelő támaszai legyenek parancsnokaiknak.

1595999717

Az idei tanfolyam programjában is szerepel nemzetközi hét, amelyen a NATO tagállamok vezető altisztjei és a USEUCOM vezénylőzászlósa osztják meg tapasztalataikat a hallgatókkal.

A kurzus január elején kétnapos írásbeli és szóbeli vizsgával zárul. Idén is, a korábbi évek hagyományteremtő kezdeményezéseit folytatva kiosztják a vizsgaeredmények alapján a kiváló hallgatónak járó jutalmat, valamint a tanfolyamon résztvevők döntése alapján a „primus inter pares" díjat.

1595999717


Fotó: a szerző felvételei