Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnyílt a Szent István Könyvhét

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. május 10. 9:22

Május 9-én, hétfőn nyílt és szombatig tart a Szent István Könyvhét. A keresztény szellemiségű könyvkiadók seregszemléjén a budapesti Ferenciek terén felállított sátrakban 30 könyvkiadó várja minden nap délelőtt 9-től este 7 óráig a látogatókat.

A könyvhetet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a Szent István Társulat (SZIT) fővédője nyitotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen hétfőn.

Erdő Péter kiemelte: a Szent István Könyvhéten résztvevő kiadók és a megjelent könyvek száma bizonyítja, hogy a nyomtatott könyv, a papíralapú kommunikáció még nem a múlté. „Ezen a könyvhéten ezt is ünnepeljük" – mutatott rá a bíboros hozzátéve, hogy a különböző nyelvek, a kommunikáció különböző útjai kiegészítik egymást, és „ugyanazt az embert kell, hogy szolgálják".
„A teljesség igényével kell a hitünk örömét továbbadni, minden ember felé és minden nyelven" – fogalmazott.

A könyvhéten, a Tinta Kiadó standján, a kiadóval kötött együttműködés értelmében, megtalálható a Zrínyi Kiadó három könyve – az Inter arma caritas – Fegyverek között a szeretet  20 éves a katolikus püspökség; a Katonák – lelkészek – Tábori lelkészek; illetve az Amikor felkel a nap – Így látom Tihanyt című könyvek -, valamint a Téged Isten dicsérünk… című, katolikus és protestáns egyházi népénekeket tartalmazó DVD-je is.